واکنش واردکنندگان به آبگرفتگی محمولههای برنج در زاهدان
عصر دیروز به دنبال بارندگی شدید در زاهدان، تصاویری از آبگرفتگی کمرگ زاهدان منتشر شد که نشان میداد بخشی از محمولههای برنج دچار آبگرفتگی شده است؛ موضوعی که گمرک به آن واکنش نشان داد و اعلام کرد که از شرکت انبارهای عمومی و صاحبان کالا خواسته بودیم که کالا در محوطه تخلیه نشود، اما به هر ترتیب با رضایت صاحب کالا و تعهدی که از صاحب کالا از سوی انبارهای عمومی گرفته شده بود، کالا با مسئولیت صاحب آن در محوطه تخلیه شد.
در واکنش به موضوع آبگرفتگی برنجهای وارداتی، مسیح کشاورز، دبیر انجمن واردکنندگان برنج با بیان اینکه هدف از ایجاد گمرک زاهدان توسعه مبادلات تجاری با پاکستان است، به ایسنا گفت: علاوه بر آن قرار بود با ایجاد این گمرک در منطقه محروم، از آن منطقه محرومیت زدایی شود و به دلیل مرز بسیاری زیادی که با پاکستان داریم کالاها به صورت زمینی و با قیمتتمام شده پایینتری وارد کشور شوند.
وی ادامه داد: زمانی هشت درصد از برنجهای وارداتی از پاکستان بود، اما در حال حاضر این رقم به ۳۰ درصد رسیده که حجم قابل توجهی است و باید برای نگهداری از آنها شرایط مناسب فراهم کرد.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج اضافه کرد: در حال حاضر در گمرک زاهدان زیرساختهای نگهداری از محمولههای وارداتی وجود ندارد. از معاون اول رئیس جمهوری درخواست کردیم و مکاتبات بسیاری نیز انجام دادیم که به این موضوع رسیدگی شود و اعلام کردیم که گمرک انبار کافی ندارد و همه برنجها در فضای آزاد گذاشته شده و ممکن است محمولهها دچار آسیب شوند ولی نامه ما به جای دیگری ارجاع شده و تاکنون نیز پیگیری نشده است.
وی تصریح کرد: بنابر اعلام گمرک روزی ۱۵۰۰ تن برنج وارد میشود که ۹۰۰ تن آن داخل انبارها است و مابقی نیز در فضای باز نگهداری میشود. واردکنندگان نگران مابقی محمولهها نیستند، چراکه در نهایت میتوانند سریع آنها را ترخیص کنند و مشکلی پیش نخواهد آمد. بیشتر نگران این هستیم که مبادلات تجاری ما از این به بعد کاهش یابد، زیرا دیگر کسی رغبت نمیکند محمولههای خود را به گمرک زاهدان بیاورد و گمرک استانهای همجوار مدنظر قرار میگیرد.
به گفته وی این روش درستی برای توسعه مبادلات تجاری ایران و پاکستان نیست. با این وضعیت به تجارت ما با پاکستان آسیب وارد میشود.
کشاورز در پایان در پاسخ به اینکه گفته شده واردکنندگان با رضایت خودشان محمولهها را در فضای باز نگهداشتهاند، گفت: وقتی کالایی وارد کشور میشود واردکننده تابع شرایط است و مجبور است هر چه شرایط حکم کرد، بپذیرد. اما این پذیرفتن حکم تأییدی بر اهمال نیست. آنها باید انبارسازی میکردند؛ حتی با فرض اینکه به واردکننده هم اطلاع داده شود، تأمین نشدن زیرساختهای مناسب خالیکردن شانه از زیر بار مسئولیت است و توجیهی ندارد.